Couperose

Couperose behandeling met E-lightVeel vrouwen, maar ook mannen hebben last van couperose. Dit zijn chronisch verwijde bloedvaatjes in het gezicht. Door verslapping van de bloedvatwandjes is de rek er uitgegaan. Normaal gesproken vernauwen de bloedvatwandjes zich bij kou (om de warmte in het lichaam vast te houden) en verwijden ze zich bij hitte (om warmte aan het huidoppervlak af te staan). Zo blijft de lichaamstemperatuur gehandhaafd. Doordat de rek uit deze bloedvaatjes is verdwenen zijn ze blijvend verwijd geworden. Temperatuur verschillen kunnen couperose veroorzaken/verergeren alsmede hormonale en erfelijke factoren en zo ook bepaalde voedingsmiddelen als koffie, alcohol en sterke kruiden.

     

Couperose kan ontsierend gevonden worden en trekt niet meer vanzelf weg. De gesprongen bloedvaatjes kunnen verwijderd worden, omdat ze geen rol meer spelen bij de aanvoer van zuurstof en/of afvalstoffen in de huid.

Bij Sharina Beauty kan Couperose veilig en effectief behandeld worden met E-light lichtflitstherapie. E-light is een effectieve methode om deze oppervlakkig gelegen bloedvaatjes en rode huidkleurverschillen op allerlei lichaamsdelen te verwijderen of te verminderen.


Voorzorg

Minimaal twee weken voor de behandeling mag u het te behandelen huidgebied twee weken niet aan zonlicht of zonnebank blootstellen.


Na de behandeling

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gevoelig. Er kan ook een lichte zwelling ontstaan. Dit verdwijnt na enkele uren tot enkele dagen. De eerste dagen na de behandeling moet u de huid voorzichtig verzorgen: droogdeppen, niet scrubben, geen geparfumeerde of anti-acne-crèmes gebruiken.


Nazorg en productadvies

Het is essentieel om na de behandeling 2 tot 4 weken uit de zon te blijven. Gebruik daarom op zonnige dagen altijd een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Om de behandeling te ondersteunen bieden wij thuisproducten aan van Henriette Faroche.


Aantal behandelingen en frequentie

Gemiddeld zijn voor de behandeling van couperose, 1 tot 8 behandelingen nodig. Tussen de behandelingen zit een periode van 4 tot 6 weken. Deze tijd heeft uw huid nodig om behandelde bloedvaatjes op te ruimen.


Te verwachten resultaat

Na 2 weken is het resultaat in het gezicht al zichtbaar en is de roodheid verminderd.

De behandeling bestaat uit:

  • Reiniging van de huid
  • Flitsen met E-light
  • Masker
  • Afsluitende verzorging
  • SPF 50
  • Advies en na zorg